Zo begin je met je makkelijkemoestuin

Iedereen die online zoekt naar het beginnen van een moestuin komt vroeg of laat bij makkelijkemoestuin uit. Het bedrijf is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste op het gebied van moestuintjes. Leuk en aardig natuurlijk maar hoe is het nou als je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat?

Het opzetten van een makkelijke moestuin is vrij eenvoudig. Je pakt de bakken uit, zet ze in elkaar en gooit de aarde er in. Vervolgens geef je in de app aan welke zaadjes je er in doet en krijg je wekelijks een aantal tips voor je tuintje.

Zo ook bij ons. Ik had 4 bakken besteld, wat zakken aarde en een pakket makkelijke moestuin zaden “basis”. Omdat ik geen idee had welke zaadjes ik moest kiezen heb ik maar het hele pakket gehaald. Hoe het in elkaar zetten ging lees je in dit artikel. Ook laat ik je zien waarom het bij ons mis ging en hoe je dit kunt voorkomen.

Onze reis met makkelijke moestuin

Beginnen met je makkelijke moestuin is niet lastig. Ik heb het idee dat het ding in leven houden ook vrij eenvoudig moet zijn, dat is ons alleen niet gelukt. Hier over later meer.

Moestuin bestellen

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Mijn journey bij het bestellen van bakken begon op de shop pagina. Ik wist dat ik een 30×30 mini bak wilde dus zocht ik een leuk kleurtje uit. Let op dat je de aarde meteen er bij besteld. Deze zitten niet bij de bakken inbegrepen.

Omdat ik niet wist welke zaden ik moest hebben besloot ik dat een zakje makkelijke moestuin zaden “basis” voor mij wel geschikt zou zijn. In dit zakje zitten allemaal verschillende kleine zakjes waarmee je direct aan de slag kunt. Op de zakjes staat hoe en wanneer je ze moet planten.

Ik had al besloten dat ik een moestuintje wilde maar ik moest Zoe natuurlijk nog even overtuigen. Dat was zo gedaan, het leek haar ook een goed idee. Er passen 4 bakken op ons balkon dus ik heb ze besteld. Uiteindelijk rekende ik de volgende spullen af:

  • 4 mini moestuin bakken
  • 4 zakken aarde
  • 1 basispakket zaden

Update na ontvangen van de spullen

Een groot feest toen de spullen binnen kwamen. Mijn bestelling kwam in twee dozen binnen, redelijk zwaar maar nog wel te tillen. De spullen waren redelijk goed verpakt maar een van de zakken aarde was gaan lekken. Onderin de doos lag wat losse aarde die via de kieren in de doos een weg naar buiten vond.

Het vullen van de bakken was eenvoudig. Simpelweg gaatjes prikken met je vinger, een aantal zaadjes er in doen (de app vertelt je hoeveel er in moet) en een beetje water geven. Dit was eigenlijk voor al onze gekozen plantjes zo dus hier waren geen verassingen.

De bakken zijn ook van degelijke kwaliteit. Ik heb echt het gevoel dat ik deze een hoop seizoenen kan blijven gebruiken. Als je teveel water geeft loopt het er onder weer uit, dat is wel iets om rekening mee te houden. Als je gewoon de hoeveelheid water aanhoud die de app zegt dat je moet gebruiken is er niets aan de hand.

Update na 1 week

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Er komen wat plantjes boven! We zijn super blij en verzorgen onze plantjes goed. Het is erg heet dus we geven dagelijks water. We moeten hier wel zelf aan denken want de App geeft geen push notificaties. Ik heb in de app de push notificaties aan gezet maar deze komen niet binnen.

Update na 2 weken

De moestuin is stervende. De plantjes liggen plat op de grond, na jelle gesproken te hebben bleek dat de plantjes toch niet zonder licht konden. Ons moestuin avontuur stopt hier, tot groot verdriet van mijn vriendin. We hebben onze plantjes ter adoptie opgegeven.

Ons balkonnetje heeft geen direct zonlicht, hierdoor krijgen de plantjes niet voldoende licht. Ze hebben dat licht kennelijk absoluut nodig en sterven als ze dat niet krijgen. Eerst worden de plantjes bleek, dan lijkt er nog hoop maar zijn ze eigenlijk (zonder zonlicht) al niet meer te redden.

Update na een half jaar

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Onze moestuinbakken zien er bedroevend uit. We hebben ze uiteindelijk niet ter adoptie afgegeven maar gewoon op het balkon laten staan. We gaan over een maand verhuizen en het dan nogmaals proberen.

De moestuintjes hebben echt een aantal uur directe zon nodig, anders krijg je mos, gaan je plantjes dood en komt er onkruid voor in de plaats.

Conclusie

Dus, moet je een makkelijke moestuin kopen? Als je het hele verhaal gelezen hebt denk je waarschijnlijk dat ik het je af zou raden. Dat is echter niet waar. Ik zou iedereen die een tuin met voldoende zon heeft aanraden om een makkelijke moestuin te kopen.

Veel van mijn vrienden hebben ook een moestuintje gekocht. Als ik zie wat het bij hun voor opbrengsten geeft dan ben ik best jaloers. Ik hoor ook van iedereen dat de smaak van zelf geteelde groente en fruit veel beter is dan wanneer je het in de supermarkt koopt, zowel omdat je het zelf met zorg en aandacht gemaakt hebt alswel omdat het een stuk verser is.

Zodra mijn vriendin en ik een mogelijkheid hebben om onze moestuintjes in de zon te zetten gaan we het zeker nog een keer proberen. Ik vertrouw er op dat het dan een succes wordt.

De moestuin van Makkelijke moestuin is inderdaad super eenvoudig. Je krijgt weinig taken en de taakjes die je moet uitvoeren zijn simpel en in 5 minuutjes te klaren. Twijfel je nog? Ik zou het dan gewoon doen, mits je voldoende zonlicht hebt…

Klaar om je klus uit te laten voeren?

Kleine klussen maken een groot verschil. Of u nu een lekkende kraan wilt laten repareren, een deur soepel wilt laten sluiten, of dat ene lastige plankje eindelijk perfect wilt ophangen ik help graag.

Je kunt me contacteren op WhatsApp of het contactformulier invullen.

Tot snel!

Paginainhoud

Lees lekker verder