Nacho’s maken in 10 minuten

Tsja, je kunt nacho’s zelf maken. Uren in de keuken staan en uiteindelijk de perfecte nacho’s uit de oven tevoorschijn toveren. Voor nu gaan we zo simpel mogelijk een portie nacho’s maken zodat je zo snel mogelijk je snacks op tafel hebt staan.

Benodigdheden voor 4 personen

  • Doritos naturel 1 zak
  • Geraspte cheddar 150 gram
  • Geraspte kaas 200 gram
  • Potje galopenio’s

Benodigde tijd: 10 minuten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

    180 graden is de perfecte temperatuur om de kaas te laten smelten maar niet hard te laten worden. Gebruik een circulerende lucht functie zodat de kaas ook op de lagere lagen zacht wordt.

  2. Doe de eerste laag nacho’s in de kom

    Begin met een laag nacho’s. Je bouwt je kommetje namelijk op in verschillende lagen. Onderop wil je chips hebben, geen kaas. Als je begint met kaas plakt je brouwsel vast aan de bodem

  3. Voeg kaas toe

    Bovenop je nacho’s doe je wat geraspte kaas naar smaak. Je kunt wisselen tussen verschillende soorten kaas of de kaas mengen.

  4. Voeg jalapeño toe

    Bovenop iedere laag voeg je pepers toe. Wil je hete nacho’s dan voeg je wat meer toe. Ik gebruik altijd 1 potje per zak chips

  5. Voeg extra lagen toe

    Bouw de lagen op door steeds nacho’s, kaas en pepers toe te voegen.

  6. Zet de nacho’s in de oven

    De nacho’s zijn in ongeveer 10 minuten klaar. De chips hoeven enkel warm te worden. De kaas moet smelten maar de nacho’s hoeven niet bruin te worden.

  7. Wacht to de kaas gesmolten is

    Zodra de kaas boven gesmolten is en op het randje zit van hard worden zijn de nacho’s klaar.

  8. Serveer met dips

    Je kunt salsa saus, creme fraiche of guacamole bij de nacho’s serveren. Je kan dit zelf maken maar natuurlijk ook gewoon in een potje kopen.

Gehakt toevoegen

Bij de lagen kun je nog gehakt toevoegen. Koop rundergehakt en bak dit op. een kleine verpakking is meer dan voldoende.

Het gehakt bak je zonder boter in een pan. Er zit vrij veel vocht in gehakt dus boter toevoegen is niet echt nodig. Daarbij zijn de nacho’s natuurlijk van zichzelf vet genoeg.

Na het bakken kun je de lagen gaan maken. Bij iedere laag voeg je gehakt toe. Je kunt eventueel wat kaas door het gehakt mengen. Dit doe je als je gehakt bijna gebakken is. Zo versmelt het gehakt met de kaas en wordt het wat zachter.

Nacho’s upgraden

Je kunt de nacho’s naar een volgend niveau brengen door wat paprika blokjes, een klein blikje mais en een bosuitje toe te voegen. Uiteraard kun je dit in combinatie met het gehakt doen.

Rul het gehakt op in een pan. Voeg de mais, paprika blokjes en bosui toe. Gebruik dezelfde methode door verschillende lagen met chips te maken en voeg kaas toe bij iedere laag.

3.6/5 (100 Reviews)

Paginainhoud

Lees lekker verder