Beste brownie mix

Tsja, daar sta je dan, voor het vak met brownie mixjes. Je hebt keuze uit twee stuks, Eentje van dr oetker en een van home made. De verpakkingen zijn soortgelijk, ook de ingredienten verschillen weinig. Welke moet je kiezen?

Ik heb beide varianten gekocht, gemaakt en in de oven gezet om de keuzestres weg te nemen. In de kookpagina van deze week dus Home made brownies vs Dr.Oetker brownies. Beide worden getest op het gemak van klaarmaken, visuele eindresultaat en de smaak.

Home made brownies klaarmaken

Benodigdheden: 1 pak brownie mix, 150ml water

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Mix de brownies met het water op de middelste stand van je mixer
 3. giet het browniemengsel in de bijgeleverde bakvorm
 4. Bak in 40 minuten gaar

Het bakken van de brownies was eenvoudig. Ook is het prettig dat er alleen water bij moet. Werkelijk iedereen kan deze brownies maken, of je nu ervaring in de keuken hebt of niet.

Dr. Oetker brownies klaarmaken

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Benodigdheden: 1 pak brownie mix, 100ml water, 50g boter/margerine

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. mix de boter tot een zacht romig mengsel
 3. voeg browniemix en water toe
 4. mix het geheel in 1 minuut tot een glad beslag
 5. (optioneel) voeg Chocolade Chips toe, deze had ik er niet bij gekocht om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te maken.

Ook bij Dr Oetker was de bereiding vrij eenvoudig. In minder dan 5 minuten was het brouwsel klaar. Het mengsel was wat steviger dan de home made brownies.

Eindresultaat

40 minuten later waren de twee brownie bakken klaar. Tijd voor een testje.

Het uiterlijk: De dr oetker brownies zagen er aantrekkelijker uit. Deze had een glimmende laag zoals echte brownies dat ook hebben. Ook was de brownie compacter. De home made brownies zagen er meer uit als een soort cake

De smaak: Ook hier krijgt Dr Oetker een punt. De brownies zagen er niet alleen compacter uit maar smaakte daardoor ook beter. De home made brownies smaakte meer naar chocolade cake. Er zaten allemaal kleine luchtbelletjes in.

Eindoordeel: sta je bij de supermarkt en weet je niet welke brownie mix je moet kopen? Ga voor die van Dr Oetker als je van stevige brownies houd. Wil je liever een soort chocolade cake dan kun je de brownies van Home Made kopen.

Brownies upgraden

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Wil je je brownies nog wat lekkerder maken dan kun je nog wat dingen er aan toe voegen:

 • Voeg macadamianoten toe, deze zijn zacht en toch knapperig en passen heel goed bij brownies. Breek ze bijvoorbeeld door tweeen en voeg ze op het eind toe aan je mix
 • Smeer je brownies in met Dulce de Leche. Dit is een caramel pasta die erg lekker is maar wel lang duurt om te maken. Je maakt het door een blikje gecondenseerde melk van het etiket te ontdoen en vervolgens 3 uur te laten koken in water. Het blik houd je dicht. Zorg dat je altijd voldoende water in je pan hebt, anders kan het blik ontploffen en heb je overal caramel.
 • Voeg chocolate chips toe. Dit zijn kleine stukjes chocola die smelten in de oven. Voeg ze aan het eind van het maken van je mix toe zodat je ze niet met de mixer kapot maakt.
3.7/5 (32 Reviews)

Klaar om je klus uit te laten voeren?

Kleine klussen maken een groot verschil. Of u nu een lekkende kraan wilt laten repareren, een deur soepel wilt laten sluiten, of dat ene lastige plankje eindelijk perfect wilt ophangen ik help graag.

Je kunt me contacteren op WhatsApp of het contactformulier invullen.

Tot snel!

Paginainhoud

Lees lekker verder