Makita dhp 481 Klussers review

Regelmatige hobbymatige klussers of professionals zullen hm wel kennen, de Makit DHP 481, de zwaarste accu boormachine die Makita heeft. Ik heb de machine een tijdje in mijn bezit en vertel je in dit artikel of het de moeite waard is om hem te kopen.

De makita DHP481 is een extreem zwaar uitgevoerde combinatieboor met borstelloze motor. De machine is geschikt voor zwaar boor werk in hout, metaal en beton.

Benieuwd of de Makita DHP 481 iets voor jou is? Lees direct wat mijn ervaring is!

Over de boormachine

De DHP 481 is een accu klopboor combinatie machine waarmee het zwaardere schroef en boorwerk in hout en metaal redelijk probleemloos gaat. Ook in beton kan de machine boren maar het is duidelijk geen boorhamer.

De boormachine is robuust, zwaar en voelt heel degelijk aan. De accu’s gaan vrij lang mee. Het is mij nog niet gelukt om de machine leeg te krijgen voordat de volgende accu vol zat. Dat komt neer op 2 uur serieus boren en schroeven.

Tegenwoordig wordt de machine geleverd met 2 5Ah accu’s van 18v. De accu’s hebben een lampje waarmee je kunt zien hoeveel stroom er nog in zit. Ik heb geen verschil in kracht gemerkt tussen een volle en een bijna lege accu.

Pluspunten

Het is ideaal dat de boormachinemachine een lampje heeft, zo kun je beter werken op donkere plekken. Het lijkt een nutteloze feature maar een gaatje schroeven moet gek genoeg verassend vaak in het donker.

Het aandraaimechaniek van de kop is heel prettig, Boortjes wisselen kan daardoor (in theorie als het echt nodig is) met 1 hand.

Meer dan voldoende kracht. Je kunt gigantische gaten boren op flinke snelheden. Ik sta er nogsteeds vaak verbaast om hoeveel kracht de dhp481 heeft.

De lichtste stand van de slipkoppeling zet echt heel weinig kracht, hierdoor kun je delicate schroefjes heel houden.

Prettige (en stapelbare) doos bijgeleverd. Ik heb ook een slagschroevendraaier en nog wat ander makita spul, deze kun je allemaal stapelen.

Minpunten

Een combinatie boor is geen boorhamer. Boren in beton kan dus wel maar kost wel wat moeite.

De machine is zwaar. Als je boven je hoofd moet boren dan is een lichtere machine toch wel erg fijn.

De lader maakt geluid. Dit is voor mij niet een heel groot probleem maar het viel me wel op. Er zit een ventilator in om de accu’s tijdens het laden te koelen.

Boormachine kopen

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Ik heb mijn machine gekocht bij ToolMax. Deze shop heeft de scherpste prijzen voor professioneel elektrisch gereedschap.

Mijn ervaring was erg prettig. Eerst heb ik de verkeerde machine besteld, retouren gingen eenvoudig en gratis. Ook was het product dat ik savonds besteld had de volgende dag al in huis.

De DHP481 met doos, accu’s en lader koop je hier: DHP481 Toolamx

De DHP481 losse body met doos koop je hier: DHP481ZJ Toolmax

De DHP481 als losse boddy koop je hier: DHP481Z Toolmax

Als het je eerste makita apparaat is zou ik je de set met accu’s en lader aanbevelen. Heb je al een lader en accu’s dan zou ik de losse body met doos kopen. Heb je al een trolly of tas dan zou ik de losse body kopen.

Prijs

Het is zeker niet de goedkoopste machine die je kunt kopen, reken op 200-350 euro afhankelijk van de accu’s die je er bij aanschaft.

Of dat acceptabel is is afhankelijk van wat je er mee gaat doen. Heb je gewoon een boormachine nodig om zo nu en dan wat schroefjes in de muur te draaien dan is deze machine echt veel te heftig.

Wil je echter je huis gaan verbouwen of een andere grote klus doen dan zul je heel veel plezier van de machine hebben.

Prestaties

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Ik kan vrij kort zijn over de prestaties van de machine. Hij is krachtig, boort ontzettend goed maar het boren in beton en cement werkt echt veel beter met een boorhamer.

Een middagje klussen op 1 acculading is goed te doen, zeker als je niet constant aan het boren bent.

Een klein nadeel is dat ik al een aantal keer de accu oververhit heb. Dan moet de machine een kwartier afkoelen voor je hm weer kan gebruiken.

Dit zul je echter alleen krijgen als je diepe grote gaten in beton gaat boren of serieus lange schroeven in dik hout schroeft zonder voor te boren.

Denk bijvoorbeeld aan 10mm beton gaten van 30cm diep of dikke schroeven van 30cm in hardhout.

De machine is sterk genoeg om flinke klappen uit te delen. Ben je dus in metaal aan het boren, let dan op dat de slipkoppeling goed ingesteld staat, anders kun je jezelf best nog een blessure boren.

Voor dergelijke klussen zit er ook een handvat bij. Dit handvat is echter enorm. Ik gebruik het daarom zelden.

Gewicht

Tsja, wat zal ik eens zeggen… Hij is zwaar, en niet een beetje ook. Ik ben zelf een redelijk slappe jongen, dat helpt ook niet. Gaten boren boven je hoofd is te doen maar liever niet meer dan een stuk of 4.

in sommige situaties helpt het gewicht juist mee. De machine is vrij stabiel door de massa.

De ergonomie van de machine is ook prettig. Het handvat is robuust en groot genoeg waardoor je de machine goed vast kunt pakken.

Accu

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Ik heb zelf gekozen voor 5Ah accu’s, 2 stuks. Het is raadzaam om te shoppen wanneer je een gratis accu bij een machine krijgt, meestal is dat 1 of 2x per jaar.

De twee 5Ah accu’s zorgen er voor dat je constant kan blijven schroeven. Ik heb nog nooit een lege accu gehad terwijl de andere accu nog aan het laden was.

De accu’s hebben een statuslampje waarmee je kan zien hoe vol ze nog zitten.

Bij intensief gebruik tijdens het klussen, bijvoorbeeld als je een schuurtje aan het bouwen bent of iets in die richting kun je rekenen op een halve dag accuduur.

Ben je constant aan het schroeven dan moet je rekenen op ongeveer 2 uur werktijd voordat je een andere accu moet nemen.

Accu’s voor andere machines

De accu’s zijn vrij universeel. Je kunt dezelfde accu’s die je voor je boormachine gebruikt ook nog voor honderden andere tools gebruiken

36v makita apparatuur

Sinds kort heeft Makita ook een 36v lijn. Deze werkt met dezelfde accu’s, je doet simpelweg 2 accu’s in de machine.

De 36v lijn heeft wat zwaardere machines zoals bosmaaiers, grasmaaiers, kettingzagen en circelzagen. Allemaal producten die eerder niet op accu konden werken omdat het voltage niet voldoende was.

Opladen

Mijn ervaring is dat accu’s binnen 2 uur opgeladen zijn. Dan heb ik het over de standaard 5Ah accu op de normale DC lader.

De opbergdoos

Makita geeft je vrij veel mogelijkheden voor het opbergen van je apparatuur. Je kunt bij je machine direct een Mbox kopen. Ik heb dit ook gedaan en heb er geen spijt van.

De doos is prettig in gebruik, robuust en misschien nog wel het belangrijkste: Stapelbaar. Ik heb meerdere machines dus is het fijn om alles op 1 stapel op te kunnen bergen.

Heb je echt veel machines dan kun je er nog voor kiezen om een trolley te nemen. Dan kun je je stapel machines makkelijk meenemen.

Er is van makita ook een soort sporttas beschikbaar. Dat is handig voor als je een aantal machines hebt die je bij elkaar wil meenemen.

De grotere tassen voor 3-6 machines hebben ook een rolmechaniek, een beetje zoals een rolkoffer. Dat is ook nodig want het zal snel zwaar worden.

Vergelijkbare machines

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

De DHP 481 is de zwaarste accuboormachine die makita heeft. Heb je niet zoveel kracht nodig dan zou je nog kunnen kijken naar de DHP 457. Wil je een borstelloze (brushess motor) Dan kun je kijken naar de DHP 484. Dat is de lichtere versie van de 481.

Heb je geen hamerfunctie nodig dan kom je bij de DDF lijn uit. De DDF 481 is exact dezelfde machine als de DHP 481. Het enige verschil is de hamerfunctie. De hamerfunctie kost ongeveer 20 euro meer.

Wil je meer weten over de verschillende machines dan kun je het artikel over makita boormachine keuzehulp lezen.

Kopen of niet kopen?

Voor extreem zwaar boorwerk is de DHP481 perfect. Dagenlang boren is voor de boormachine geen probleem.

Wil je een boormachine voor hobbymatig gebruik dan kun je beter voor 484 gaan. Deze heeft net als de 481 een metalen tandwielhuis waardoor hij een lange levensduur heeft. Hij is echter iets lichter waardoor hij makkelijker te hanteren is.

Voor het lichtere werk en simpele diy klusjes in huis kun je de DHP453 aanschaffen. Dat is een wat goedkoper doe het zelf model.

Veelgestelde vragen

Hoe is de kwaliteit van Makita accumachines

Makita staat bekend om de hoge kwaliteit accu machines. Daarbij heeft makita een grote hoeveelheid beschikbare machines, van slijptollen tot koffiemachines en van bosmaaiers tot accuradio’s. Gebruikers van makita apparatuur zijn over het algemeen positief over het merk.

Is Makita beter dan DeWalt?

DeWalt heeft machines in een lagere prijscategorie. De prijs kwaliteit is beter bij DeWalt maar de machines van Makita zijn over het algemeen beter.

Wat is de beste combinatie boormachine van makita?

De DHP481 is de meest krachtige allround makita combinatie boormachine. Hij heeft veel kracht en 2 versnellingen. De motor produceert 91Nm torque, dat is veel voor een accuboormachine.

Wat is het beste merk accuboormachine?

Het beste merk accuboormachine is het merk waar je al accu’s van hebt. Nieuwe accuboormachines zijn allemaal vrij goed. Makita en Milwaukee maken de hoogste kwaliteit machines. De prijzen van Makita liggen echter iets lager.

Klaar om je klus uit te laten voeren?

Kleine klussen maken een groot verschil. Of u nu een lekkende kraan wilt laten repareren, een deur soepel wilt laten sluiten, of dat ene lastige plankje eindelijk perfect wilt ophangen ik help graag.

Je kunt me contacteren op WhatsApp of het contactformulier invullen.

Tot snel!

Paginainhoud

Lees lekker verder