Action 20v Accuboormachine Review

Laatst was ik bij de action en zag ik dat daar 20v Accu gereedschap te koop was. Ik was benieuwd naar de kwaliteit dus ik heb alle machines gekocht en getest.

De FERM 20V accuboormachine van de Action is de meest complete tool in de lijn met accugereedschap. Er zit een 2Ah batterij, lader en opbergdoos bij de machine. De boormachine heeft een koolborstelmotor en een hulplampje om het werkvlak te verlichten.

Ben je (net als ik was toen ik in de winkel stond) benieuwd naar de functies en kwaliteit van de boormachine? Dan ben je aan het goede adres. Ik heb. de afgelopen weken mijn Makita in de de doos gelegd en Exclusief de action boormachine gebruikt.

Boormachine in gebruik

De afgelopen 2 weken ben ik flink aan het klussen geweest. Ik heb een set tuinbankjes gemaakt, mijn motor gerepareerd en later nog twee nachtkastjes in elkaar gezet.

Ik heb hier exclusief het Action gereedschap voor gebruikt. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de boormachine.

In eerste instantie was ik niet zo onder de indruk van de boormachine. Hoewel hij in een doos zit zag de lader er goedkoop uit. Ook de bijgeleverde 2Ah accu zag er wat dun uit, het leek mij niet een tool die kwalitatief heel hoogwaardig was.

De eerste schroeven en gaten boren ging vervolgens wel prima. Het verbaaste mij vooral dat de boor stand daadwerkelijk een boorstand was en dat de slipkoppeling op deze stand niet in werking trad. Zelfs niet met een grote boor.

De accu ging ook redelijk lang mee. Op een acculading kan je rustig een hele middag schroeven.

De kracht van de machine is prima. Bij mijn Makita boormachine voel je dat je op moet passen dat je je pols niet breekt als hij vast slaat bij grotere gaten boren. Dit probleem zul je met de action boormachine nooit hebben.

Hij is krachtig genoeg om flink grote gaten in vrij hard houd te boren. 8mm in eikenhout ging bijvoorbeeld zonder al te veel problemen.

De schroeven die ik gebruik zijn 5.0 x 50mm. Daar heeft de machine ook geen probleem mee. Zowel in de 1e als in de 2e versnelling. Al met al een stuk meer kracht dan je zou verwachten.

In het verleden heb ik wel eens een boormachine van de hema gehad. Deze was even duur maar had duidelijk minder kracht.

De action boormachine is duidelijk een hobbyisten boormachine en is echt geen speelgoed.

Functies

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

Er zit uiteraard een vooruit/achteruit knop op de boormachine. Deze zit vlak boven de trekker, wat een logische plek is.

De boormachine heeft twee versnellingen. In de eerste versnelling draait de machine maximaal 360 toeren. In de 2e versnelling maximaal 1300.

Als je dat vergelijkt met mijn makita dan is het weinig. Die doet in de eerste versnelling 550 toeren en in de tweede versnelling 2100 toeren.

Toch is het over het algemeen voldoende. Schroeven indraaien met 2100 toeren gaat naar mijn mening te snel. Mijn brein kan dat niet bijhouden. Op Het max van 1300 toeren bij de action boormachine gaat het een stuk beter.

Ook heeft de boor een lampje. Dit lampje gaat aan wanneer je de trekker overhaalt. Wat het lampje niet doet is even aan blijven wanneer je klaar bent met boren. Dat lijkt iets kleins maar is toch heel hinderlijk. Zeker als je gewent bent dat gereedschap dit wel kan.

De boorkop heeft een slip koppeling met 17 standen. Na de 17e stand kun je de boorkop nog op de boor stand zetten. Dan slipt de kop niet.

Het maximale boorformaat dat je in de boormachine kunt doen is 10mm. Groter was ook niet praktisch geweest, daar heeft de machine onvoldoende kracht voor.

Bouwkwaliteit

Bijna alle FERM 20v accu tools zijn gemaakt van hoge kwaliteit plastic. Dat is plastic dat sterker gemaakt is door glasvezel of kunststofvezels toe te voegen. Dit zorgt er voor dat de tools duurzamer en sterker zijn.

De boormachine en de verfspuit zijn de enige machines die niet van dit versterkte materiaal gemaakt zijn. Dit is waarschijnlijk gedaan om de kosten laag te houden.

Bij de boormachine krijg je een doos, lader en accu er bij. Mijn gok is dat versterkt plastic er niet meer vanaf kon voor die prijs

Het afwerkingsniveau van de machine is verder redelijk hoog. De machine voelt (mede door het gewicht) sterk aan. Ook de rubber delen zitten goed vast en geven grip op de plekken waar dat prettig is.

De twee helften van de behuizing die aan elkaar geschroefd zitten passen goed op elkaar. Er zijn geen hinderlijke naden zichtbaar.

Motor

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

De boormachine heeft een koolborstel motor. Deze motoren zijn minder duurzaam dan brushless motoren. Voor dagelijks gebruik is het dus niet aan te raden deze machine te kopen.

Nieuwe koolborstels kun je hoogstwaarschijnlijk niet kopen.

Een koolborstelmotor gaat dus minder lang mee dan een brushless motor en is wat minder efficient. Hierdoor gaat in theorie de accu wat minder lang mee en heb je wat minder kracht.

Kracht

De koolborstelmotor is wel sterk genoeg voor de taken in en om het huis.

Ik heb met de boormachine tot 8mm in vrij hard hout geboord. Hier had de machine in beide versnellingen geen moeite mee.

De doos van de boor geeft aan dat er 23nm kracht geleverd kan worden. Dit is voldoende voor hobby gebruik. In beton of metaal boren hoef je echter met deze boor niet te proberen. Daar kun je beter de klopboor (die de action ook van FERM verkoopt) voor aanschaffen.

Wat grotere schroeven in hout, grotere gaten in hout of bouten aandraaien is geen probleem.

Hulplampje

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

De machine heeft vlak boven de accu een hulplampje. Dit lampje blijft niet automatisch aan staan. Dat is hinderlijk.

Het lampje geeft wat licht, net voldoende om te zien wat je aan het doen bent.

De positionering van het lampje is wel perfect. Bij veel machines zie je dat het lampje onder de boorkop zit. Hierdoor geeft de boorkop zelf schaduw op je werk. Dit lampje verlicht precies het gedeelte dat je gaat boren of schroeven.

Batterij

De batterij die meegeleverd is is de 2Ah accu. Er is ook een 4Ah accu die 2x zoveel stroom heeft. Beide accu’s geven 20v.

Het voltage is voldoende voor de boormachine. Je merkt dat er voldoende kracht aanwezig is.

Ook het amperage is prima. Op de 2Ah accu kun je makkelijk een middag klussen.

De batterijen kun je met een snellader opladen die los te koop is. Je kunt bij de boormachine ook het bijgeleverde snoertje gebruiken.

Bijgeleverde lader

De bijgeleverde lader kan een lege 2Ah accu in ongeveer 1 uur en 30 minuten opladen.

De 4Ah accu doet er zo’n 3 uur over aan het snoertje.

De snellader kan zowel de 2Ah als de 4Ah accu in 1 uur opladen.

Het bijgeleverde snoertje is wel ideaal. Als ik mijn gereedschap uit leen kan ik gewoon het snoertje meegeven. Dan heb ik zelf de snellader lader nog die ik er bij gekocht heb. Zo kan ik gewoon door klussen.

Pluspunten

Vrijblijvende prijsopgave binnen 1 minuut:
Contact Opnemen

De boormachine levert waar voor zijn geld. Hij is sterk genoeg en is lekker compact. Hij ligt goed in de hand en gaat vrij lang door op 1 acculading.

Wat mij heel erg meeviel was dat de boor stand echt niet slipt. Bij goedkopere tools zie je nog wel eens dat de boorstand gewoon de strakste slipkoppeling stand is.

Hierdoor wordt de motor nooit overbelast. Bij deze boormachine is dat niet het geval, en kun je gewoon goed kracht zetten op de boorstand.

Minpunten

De boorkop kun je niet echt goed vastzetten. Als je de slipkoppeling gebruikt om schroeven in hout te boren dan wil het boortje nog wel eens loslaten.

Daarbij past het bijgeleverde kruiskop en platte kop boortje niet echt lekker in de boorkop. De kop is niet diep genoeg.

Ook het lampje dat niet even 10 of 15 sec aan blijft staan is iets wat mij stoort. Hierdoor wordt het lampje eigenlijk vrij waardeloos.

Klaar om je klus uit te laten voeren?

Kleine klussen maken een groot verschil. Of u nu een lekkende kraan wilt laten repareren, een deur soepel wilt laten sluiten, of dat ene lastige plankje eindelijk perfect wilt ophangen ik help graag.

Je kunt me contacteren op WhatsApp of het contactformulier invullen.

Tot snel!

Paginainhoud

Lees lekker verder